Ano, nová dieta..nene, vlastně už celkem stará, která pobláznila svět, ale já jsem o ní neslyšela :o
Je to dieta, která byla vyvinuta v americkém Národním institutu pro srdce - DASH = dietery approaches to stop hypertension...dieta pro snížení krevního tlaku. Jenže se zjistilo, že tato dieta prospěje skoro úplně všem...a byl z toho boooom :)
Jak to tedy funguje? Na trhu najdete mnoho bestsellerů (hlavně od Marly Hellerové), které vás naučí, jak správně s touto dietou zacházet. Jak snížit podíl sodíku ve stravě, jak shodit. Také hledám ten správný bestseller, který stáhnu do Kindlu (pohybují se okolo 6 - 15ti dolarů, což je moc moc fajn :)
Všechno je to hlavně o stravě s nízkým podílem nasycených tuků...zelenou mají hlavně bílkoviny, zelenina, ovoce, ořechy a celozrnné výrobky...Jednoduché cukry, červené maso, alkohol a smaženinky mají červenou :)
Celá dieta je složena ze dvou částí. První fáze trvá 14 dnů a jde o to, že do těla vůbec nedostanete ani malilinký sacharid...žádné pečivo, rýže, těstoviny ani brambory... Jen vajíčka, maso - kuřecí a ryba, kvalitní šunku, čočku a fazolky, tofu, nízkotučné mléčné výrobky, ořechy, želé a zelenina na všechny způsoby. Co se pohybu týče, nemá se to přehánět...jóga nebo rychlá chůze je nejlepší volba :) Tato část má nastartovat metabolismus a zrychlit spalování tuků. Co je pro mě ale nejdůležitější..přejde prý také chuť na sladké :)
Další část je postupně doplněná o celozrnné výrobky - pečivo, těstoviny...špaldovou mouku..a ovoce. Nezní to jako pohádka? Čtrnáct dní bez sacharidů slibuje placatější bříško a pár kilo dolů..
Co myslíte, dáme to? Zní to snadno hlavně podle vzorového jídelníčku. Ke snídani dnes budou míchaná vajíčka a šunka...svačinka bude nějaká zeleninka a nízkotučný sýr... Pak nějaké maso se salátkem. TO BY V TOM BYL ČERT! :)
Více informací asi zjistíme až z knih..na internetu teda nic moc.. :) Nějakou rychle vyberu a napíšu víc :)
Přejde chuť na sladké?? Tak to do toho jdu taky!:D
OdpovědětVymazat:D je super mít spojence..no zrovna jdu z tesca...tam bylo tooolik báječných sacharidů, kterých jsem si nikdy předtím ani nevšimla! zatím odolávám :D
OdpovědětVymazat